Uz pomoć Kamagra gela do bolje erekcije!

Erektilna disfunkcija poprilično je često stanje koje pogađa muškarce svih dobnih skupina

Koji su simptomi erektilne disfunkcije (ED)?

Ako ne možete dobiti ili održati erekciju dovoljno snažnu za spolni odnos, možda imate zdravstveni problem koji se zove ED.

Muškarci mogu iskusiti različite simptome:

 • Neki muškarci uopće ne mogu dobiti erekciju
 • Neki muškarci dobivaju erekciju, ali je ne mogu održati dovoljno dugo za spolni odnos
 • Neki muškarci dobivaju erekciju, ali nije dovoljno snažna za spolni odnos

Nekim je muškarcima s ED-om teško dobiti ili održati erekciju svaki put kada pokušaju imati spolni odnos.Kod drugih se simptomi mogu pojaviti povremeno.

ED je često zdravstveno stanje koje nema nikakve veze s muževnošću. 15% muškaraca u Hrvatskoj ima simptome pa ne brinite – ako imate simptome ED-a, niste sami.Možete poduzeti nešto kako biste dobili pomoć.

Mnogi muškarci godinama zanemaruju svoje simptome ED-a jer im je previše neugodno potražiti pomoć zdravstvenog stručnjaka, ali simptomi ED-a u većini se slučajeva mogu liječiti.

Nemojte zanemarivati ​​simptome ED-a – razgovarajte s ljekarnikom ili dogovorite termin sa svojim liječnikom radi medicinskog pregleda

Što uzrokuje erektilnu disfunkciju?

Česti fizički uzrok erektilne disfunkcije je smanjen protok krvi u penis

Erektilnu disfunkciju (ED) obično uzrokuju fizički uzroci, iako psihološki problemi i neke vrste lijekova također mogu uzrokovati ED.
Glavni fizički uzrok ED-a je nedovoljna količina krvi koja teče u penis, pri čemu muškarac ne može dobiti i održati erekciju kada je seksualno uzbuđen.

To se događa jer su male krvne žile koje opskrbljuju penis tijekom erekcije začepljene ili uske.

Pušenje, visok kolesterol i manjak tjelesne aktivnosti mogu uzrokovati ovaj problem, kao i visok krvni tlak te dijabetes.

ED može ponekad biti rani znak upozorenja o prikrivenim zdravstvenim stanjima, čak i ako se osjećate zdravima.

Iako nemaju svi muškarci s ED-om druge zdravstvene probleme, uvijek je najbolje da porazgovarate s ljekarnikom ili posjetite svojeg liječnika koji može u potpunosti procijeniti vaše zdravlje i liječiti bilo koje stanje koje možda uzrokuje simptome ED-a.

Kako se erektilna disfunkcija dijagnosticira?

Muškarci koji nisu sigurni jesu li njihovi problemi s erekcijom simptomi erektilne disfunkcije (ED) trebali bi diskretno razgovarati s ljekarnikom.

Ljekarnik vas neće podvrgnuti fizičkom pregledu, niti će vam postavljati osobna pitanja o vašem seksualnom životu – samo će vam postaviti nekoliko pitanja o sljedećem:

 • Vašem općem fizičkom zdravlju
 • Lijekovima koje uzimate

Ovo je u svrhu potvrde da imate simptome ED-a i odluke o tome jesu li sredstva za potenciju prikladana za vas.

Ako su sredstva za potenciju prikladna za vas, ljekarnik će vam objasniti kako ju ispravno uzimati za postizanje najboljih rezultata.Trebali biste posjetiti svojeg liječnika u roku od 6 mjeseci od prve kupnje sredstva za potenciju radi medicinskog pregleda.

Ako sredstva za potenciju nisu prikladna za vas, ljekarnik će vas uputiti vašem liječniku s kojim možete detaljnije razgovarati o drugim mogućnostima liječenja.

U većini se slučajeva problemi s erekcijom mogu se liječiti, stoga se aktivirajte već danas i potražite pomoć razgovorom u povjerenju sa svojim ljekarnikom o sredstvima za potenciju.

Mnogi muškarci godinama žive sa simptomima ED-a i ne primaju pomoć.Obratite se svom ljekarniku – aktivirajte se i potražite pomoć

Mogu li se simptomi erektilne disfunkcije liječiti?

Uvođenje nekoliko promjena u način života može pomoći u smanjenju rizika od simptoma erektilne disfunkcije (ED):

 • Smanjenje tjelesne težine putem zdrave prehrane
 • Redovita tjelesna aktivnost 
 • Smanjenje stresa
 • Prestanak pušenja
 • Smanjenje konzumacije alkohola i izbjegavanje uzimanja droga

Osim navedenih promjena načina života, možete zatražiti od svog ljekarnika ili liječnika da vam kažu pojedinosti o sljedećim liječenjimaED-a koja su dostupna:

 • Lijekovi za poralnu primjenu, kao što je Kamagra gel
 • Lijekovi u obliku injekcija
 • Uređaji i implantati
 • Savjetovanje o psihoseksualnim problemima
 • Specijalistička pomoć urologa

Erektilna disfunkcija i vaše zdravlje

Erektilnu disfunkciju ponekad mogu uzrokovati različiti zdravstveni problemi

 • Problemi sa srcem i krvnim žilama mogu smanjiti protok krvi u penis
 • Niska razina muškog hormona testosterona
 • Ozljeda ili bolest penisa ili okolnih područja
 • Problemi s mentalnim zdravljem, kao što su depresija i anksioznost, ili problemi u vezi
 • Operacija penisa ili okolnih područja (npr. operacija prostate)
 • Problemi u načinu života, kao što su stres, pušenje, alkohol i zlouporaba droga

Simptome ED-a mogu uzrokovati različiti zdravstveni problemi.Obratite se svom ljekarniku da biste saznali više o tome:

Zdravstveni problemi koji mogu povećati rizik od pojave simptoma erektilne disfunkcije (ED):

Kardiovaskularne bolesti (KVB)

KVB mogu dovesti do nakupljanja masnih naslaga u krvnim žilama te sužavanja i oštećenja istih. Manje krvne žile koje se nalaze u penisu među prvima su koje takvo stanje pogađa. Erekcije se sve teže postižu ili su manje snažne nego prije jer manje krvi teče u penis.

Dijabetes

Dijabetes se pojavljuje kada tijelo ne može pravilno proizvesti ili reagirati na hormon inzulin, što dovodi do viška šećera (glukoze) u krvi.Visoka razina glukoze u krvi može oštetiti živce i krvne žile, uključujući one koji su potrebni za postizanje erekcije.

Visok krvni tlak (hipertenzija)

Hipertenzija stavlja krvne žile pod dodatni pritisak.Arterije se sužavaju i zadebljavaju, pri čemu manje krvi teče u penis.

Visok kolesterol

Visoke razine kolesterola mogu začepiti krvne žile.To može smanjiti protok krvi u penis, što može spriječiti erekciju.

Problemi s mentalnim zdravljem

Većina slučajeva ED-a ima fizički uzrok.Međutim, ponekad psihološki problemi kao što su depresija ili anksioznost mogu uzrokovati simptome ED-a ili ih pogoršati.

Lijekovi

Neki lijekovi za druge zdravstvene probleme mogu uzrokovati simptome ED-a. Obavijestite svog ljekarnika ili liječnika ako primijetite bilo kakvu neželjenu nuspojavu lijekova koje uzimate.

Operacija prostate

Prostata se nalazi neposredno ispod mjehura, pored živaca koji uzrokuju erekciju.Operacija prostate može oštetiti te živce.

Kako razgovarati o erektilnoj disfunkciji

Odaberite kako razgovarati s partnerom o

Kako razgovarati s partnerom o svojim problemima s erekcijom

Kao i za većinuproblema s kojima se parovi suočavaju u životu, uvijek je bolje zajedno se suočiti s njima.Erektilna disfunkcija (ED) po tome se ne razlikuje od ostalih problema.Što prije to raspravite, to ćete prije vratiti svoj ljubavni život na pravi put.

Zanemarivanje simptoma ED-a i izbjegavanje spolnog odnosa može dovesti do većeg nesporazuma.Važno je zapamtiti da je ED zdravstveni problem koji se u većini slučajeva može liječiti. Nitko nije kriv za to.

ED može biti teška tema za razgovor pa se neki muškarci povlače u sebe i odbijaju o tome razgovarati.Zid šutnje u vezi s tim problemom često uzrokuje da muškarčev partner zamišlja razne scenarije.

Možete utješiti svog partnera tako da im kažete da je ED zdravstveni problem i ništa više od toga – da nije njihova krivnja, nema veze s privlačnošću i da nisu učinili ništa loše što je uzrokovalo taj problem.To je situacija koju možete poboljšati radeći zajedno kao tim.

Možda ćete se osjećati nelagodno kada započnete razgovor sa svojim partnerom o simptomima ED-a koje imate, ali ćete se osjećati bolje nakon što o tome porazgovarate.

Kada započinjete razgovor, zapamtite sljedeće:

 • ED je čest zdravstveni problem koji pogađa 15% muškaraca u Hrvatskoj *
 • Ostanite pozitivni:u većini slučajeva simptomi ED-a mogu se liječiti
 • Izaberite neutralno mjesto (ne spavaću sobu) kako biste porazgovarali i pristupili temi na miran i opušten način
 • Zapamtite da ste zajedno u tome

Kao i svaki izazov u životu, jači ste kada radite zajedno

Razgovor s partnerom o njegovim problemima s erekcijom

Ako vaš partner ima problema s erekcijom, može biti teško znati kako započeti razgovor o tome.

Razgovor o erektilnoj disfunkciji (ED) dobra je ideja iz mnogo razloga pa odvojite malo vremena da saznate zašto, kada i kako.

Što uzrokuje ovaj problem?

ED je mnogo češći nego što mislite.15% muškaraca u Hrvatskoj ima simptome ED-a.

Najčešći prikriveni zdravstveni problemi koji su povezani s ED-om te mogu uzrokovati simptome ED-a su:

– Bolesti srca

– Visoki krvni tlak

– Dijabetes

Vaš partner možda redovito ili samo povremeno ima problema s erekcijom.U svakom slučaju, ne biste trebali zanemariti problem jer to može biti znak prikrivenih zdravstvenih problema.

On odbija razgovarati o njegovim problemima s erekcijom

Ako se ignorira, ED može stvoriti napetost u vezi i razdvojiti vas.

Neki parovi izbjegavaju razgovarati o spolnom odnosu i intimnosti, ali u slučaju ED-a, to je upravo razgovor kakav trebate voditi.Nemojte čekati da vaš partner to spomene.

Malo je vjerojatno da će on o tome progovoriti prije vas jer muškarci često izbjegavaju razgovarati o zdravstvenim ili spolnim problemima.Mnogi su muškarci zabrinuti da bi razgovor o tome mogao pogoršati problem, ali razgovor o tome može samo pomoći.

Je li krivnja moja?

Mnoge osobe čiji partneri imaju simptome ED-a misle da su oni krivi za to.Možda se pitaju; „Privlačim li ga još uvijek?“, „Viđa li se s nekim drugim?“ili „Je li ovo kraj našeg spolnog života?“.

Ako oboje ignorirate problem, vjerojatnije je da će te misli uništiti vaše povjerenje i samopouzdanje.Ako ne obavite razgovor, osjećaji usamljenosti pa čak i ljutnje ili sumnje mogu se samo pojačati i dodatno oštetiti vaš odnos.

Imajte na umu da su simptomi ED-a kod većine muškaraca povezani s prikrivenim zdravstvenim problemima pa je važno započeti razgovor što prije jer je vrlo vjerojatno da on to neće učiniti.

Nitko nije kriv

Koliko god je divno biti u vezi, one nisu uvijek savršene.Možda ste ionako imali poteškoća u vezi te spoznaja da vaš partner ima problema s erekcijom može samo pogoršati stanje.

Uvijek pokušavajte zadržati pozitivan i optimističan ton, bez optužbi i okrivljavanja.Imajte na umu da je ED zdravstveni problem. Čak i ako je vaša veza u dobrom stanju, održavanje pozitivnog raspoloženja može biti izazov ako se razgovor ne obavi – zato je razgovor ključan.

Odaberite dobar trenutak

Dakle, odlučili ste razgovarati s njim o njegovim problemima s erekcijom. Što sada? Kako, gdje i kada trebate započeti razgovor?

Odaberite vrijeme kada znate da ste oboje slobodni te nema ničega što vas može omesti.Nemojte razgovarati dok se, na primjer, pripremate za izlazak, za vrijeme jela ili vožnje automobilom.Pobrinite se da vaš razgovor neće prekinuti djeca, obitelj, gosti, telefonski pozivi ili bilo što drugo.

Odaberite mjesto koje je neutralno, tiho i privatno.Nemojte razgovarati u spavaćoj sobi ili kada je on, na primjer, usred kućanskih poslova ili drugog posla.Izbjegavajte vrijeme kada se osjeća izloženim i ranjivim, kao što je spremanje za odlazak u krevet ili kada se kupa ili tušira.

Što bi trebali reći?

Svaki razgovor započnite s „Ja“ ili „Mi“, kao na primjer „Imam dojam da se ne osjećaš dobro“ ili „Moramo razgovarati o tvojem zdravlju, zaista me zabrinjava“.

Izbjegavajte rečenice poput „Moraš priznati da imaš problem“ ili „Zar te više ne privlačim?“, jer to može biti previše konfliktno.

Što učiniti ako on ne želi slušati?

Nekim muškarcima veoma je teško razgovarati o problemima s erekcijom.Čak i ako ste vrlo pažljivo otvorili razgovor, on bi se mogao povući u sebe.

Ako se to dogodi, trebali biste prihvatiti da on trenutno nije spreman, ali mu recite da morate uskoro razgovarati.Ovo je trenutak kada možete spomenuti zdravstvene probleme povezane sa simptomima ED-a.

Možete reći:„Samo me brine imaš li možda neki prikriveni zdravstveni problem”.On možda ne prihvati vašu zabrinutost, ali kada spomenete da je njegovo zdravlje ono što vas brine, možda počne razmišljati o svojim simptomima na drugačiji način.

Što učiniti kad počne razgovarati?

On možda da svoj odgovor odmah ili nekoliko dana kasnije.Mogao bi vas pitati zašto ste zabrinuti za njegovo zdravlje.Većina je ljudi zabrinuta ako netko kome je stalo do njih misli da bi mogli imati prikrivene zdravstvene probleme.

Većina muškaraca lakše će se suočiti s rješavanjem problema s erekcijom ako shvate da to nema nikakve veze s njihovom muževnošću.Vi već znate da većina muškaraca sa simptomima ED-a može imati prikrivene zdravstvene probleme, tako da vaš partner možda počne shvaćati da problemi s erekcijom nisu samo u njegovoj glavi.

Ostanite pozitivni

Razgovor o ED-u treba značiti početak nečeg boljeg za oboje.

Iako probleme s erekcijom uglavnom uzrokuju prikriveni zdravstveni problemi, emocionalni problemi kao što su depresija, anksioznost i stres mogu imati isti učinak.U svakom slučaju, simptomi ED-a mogu oštetiti vezu i potrebno ih je istražiti što je prije moguće.Zajedno možete poduzeti nešto kako biste dobili pomoć.

Kao i svaki izazov u životu, lakše ga je riješiti u dvoje

Mitovi o erektilnoj disfunkciji

Saznajte što su činjenice a što mitovi o ED?

MITOVI:

ED je problem koji se javlja samo kod osoba stariji od 60 godina

Dok ED postaje češći problem kod starijih muškaraca, također može utjecati na ljude svih dobnih skupina. 15% muškaraca u Hrvatskoj pate od ED simptoma.

ED je odraz slabije muževnosti i libida

ED nema nikakve veze s muževnošću. Može se pojaviti kao rezultat lošijeg zdravstvenog stanja. Ako osjetite simptome ED, obratite se svom ljekarniku ili dogovorite sastanak s vašim liječnikom kako biste razgovarali o općem zdravlju.

ED nema veze sa ostalim zdravstvenim problemima

ED može proizaći iz jednog ili više razloga: fizički zdravstveni problemi, psihički zdravstveni problemi ili uzimanje određenih lijekova. Ako imate simptome ED, trebali biste razgovarati s ljekarnikom ili dogovoriti sastanak kako biste vidjeli svog liječnika.

Liječenje erektilne disfunkcije

Kamagra gel prvi je lijek dostupan u obliku gela bez recepta kao pomoć muškarcima s erektilnom disfunkcijom (ED), i onima koji žele pospiješiti svoju seksualne performanse.

Lijekovi za oralnu primjenu

Lijekovi za oralnu primjenu za simptome ED-a djeluju privremeno opuštajući krvne žile u penisu.Opuštanje tih krvnih žila pomaže povećanju protoka krvi, što omogućava postizanje erekcije.

Vakumske pumpe

Vakuumske pumpe djeluju tako da muškarac umetne penis u plastičnu cijev te zatim iz nje ispumpava zrak.To stvara vakuum koji penis puni krvlju i postiže se erekcija.Stavljanje gumenog prstena oko baze penisa drži krv na mjestu, tako da se erekcija može održati oko 30 minuta.

Lijekovi u obliku injekcija

Lijekovi u obliku injekcija dostupni su na recept. Medicinska sestra ili liječnik pokažu kako ubrizgati injekciju izravno u penis ili stave mali pelet u uretru (cijev koja se proteže od mjehura pa sve do vrha penisa).Erekcija se obično javlja u roku od 5-15 minuta nakon primjene.Vrijeme održavanja erekcije ovisi o dozi.

Hormonska terapija

Ako su simptome ED-a kod muškarca uzrokovali problemi povezani s hormonima, kao što su niske razine testosterona, liječnik će ga uputiti endokrinologu koji može propisati hormonsku nadomjesnu terapiju za vraćanje normalnih razina.

Implantati za penis

Ako nijedno drugo liječenje ne pomaže kod simptoma ED-a, liječnik može preporučiti operaciju umetanja implantata za penis.

Što prije poduzmete nešto kako biste dobili pomoć, to ćete prije vratiti svoj ljubavni život na pravi put.Razgovarajte s ljekarnikom o mogućnostima liječenja simptoma ED-a ili ugovorite termin posjeta svojem liječniku

Povezani sadržaj

Kako Kamagra gel djeluje?

Saznajte kako Kamagra gel djeluje u svrhu pomaganja muškarcima s erektilnom disfunkcijom u postizanju i održavanju dovoljno snažne erekcije za spolni odnos

Mitovi o Kamagra gelu

Saznajte što je laž da biste mogli razumjeti činjenice o Kamagra gelu

Je li Kamagra gel prikladan za mene?

Ako imate erektilnu disfunkciju ili jednostavno želite zadiviti svoju bolju polovicu svojim seksualnim performansama, Kamagra gel može vam pomoći da dobijete ili održite erekciju.

Email: info@kamagrahrvatska.com

Address: 51410 Opatija Hrvatska

© 2019 Kamagra Hrvatska 

x